Het craniosacraal systeem

Volwassenen

Craniosacraal systeem

Het craniosacraal systeem is een deelsysteem in je lichaam dat zich uitstrekt van je schedel (cranium) naar je heiligbeen (sacrum). Binnen dit gebied liggen je hersenen en ruggenmerg, die omgeven zijn door bindweefselvliezen. Beschermende hersen- en ruggenmergvloeistof stroomt en beweegt ritmisch in dit weefsel.

Bindweefsel (fascia) vind je in het hele lichaam terug: rondom organen, zenuwen, spieren en botten. Fascia zijn geen op zichzelf staande structuren, maar ze zijn onderling verbonden . Een verstoring in dit weefsel heeft daarom grote invloed op je gezondheid en welbevinden; net zoals een file op een drukke snelweg kan leiden tot talloze andere files op andere wegen, levert een blokkade in de fascia soms allerlei klachten op in de rest van je lichaam.

Met craniosacraal-technieken werken we aan het opheffen van blokkades in het bindweefsel en het craniosacraal systeem. Dat kan een positieve invloed hebben op tal van klachten. Daarnaast werkt het vaak diep ontspannend.

Een grote ontspanner is de sessie waarin we extra aandacht hebben voor de Nervus Vagus en Psoas.

*Als verdieping/ bijscholing van mijn werk volgde ik de volledige opleiding tot craniosacraal therapeut bij het Upledger instituut.

*Als verdieping op mijn werk als kindertherapeut werd ik bijgeschoold door Michelle van Aken en Maarten Slutter, twee zeer ervaren cranio kindertherapeuten.

*De internationale masterclasses: Beyond the Cranial base en The Brian Spears, van Thomas Rasmussen verdiepten mijn werken met het hoofd en brein.

“Werken met Ariënne ervaar ik als heel bijzonder. 

Ze weet feilloos in te tunen op waar ik ben. Ze nodigt me uit dieper te gaan en los te laten.